Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Σαλατα με μπροκολο και φετα



Υλικά:

  • τα μπουκετάκια από 2 μεγάλα μπρόκολα, βρασμένα σε αλατισμένο νερό
  • 2 κλωνάρια σέλινο, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 μέτριου μεγέθους ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 3 κ. σούπας κουκουνάρια ή ηλιόσποροι
  • 2 κ. σούπας σταφίδες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Υλικά για το ντρέσινγκ:
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ. γλυκού μέλι
  • 2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το βρασμένο μπρόκολο με το σέλινο και τη φέτα. Αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, μέχρι να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα. Τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Τότε προσθέτουμε το κουκουνάρι ή τους ηλιόσπορους και τις σταφίδες και ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με το μπρόκολο, τη φέτα και το σέλερι και κρατάμε το υπόλοιπο στην άκρη.
Εκτέλεση ντρέσινγκ:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι, το μέλι, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα.
  2. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα του τηγανιού και σερβίρουμε αμέσως.

BeU.com.cy

Ετικέτες ,