Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Σαλατα “Μιμοζα” – εορταστικη


Υλικά:

  • 4 πατάτες
  • 4 παντζάρια
  • 4 καρότα
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. μαγιονέζα
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • λίγο άνηθο
  • αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Βράζουμε τα καρότα, τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Βράζουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε σε χοντρό τριφτή, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και το αλατοπίπερο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Βράζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Βράζουμε τα αυγά σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε, ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα τρίβουμε σε χοντρό τριφτή σε ξεχωριστά κουπάκια (οι κρόκοι θα γίνουν σαν κίτρινη σκόνη).
  5. Αρχίζουμε τις στρώσεις μας: Πρώτα απλώνετε ένα στρώμα από τριμμένες πατάτες, μαγιονέζα (προαιρετικά βάζουμε την μαγιονέζα σε κορνέ για να στρώνεται πιο εύκολα), μετά βάζουμε μια λεπτή στρώση από παντζάρια, μαγιονέζα, τα ασπράδια των αυγών μας, μαγιονέζα, τα καρότα μας, μαγιονέζα και πάλι, παντζάρια, μαγιονέζα. Τελειώνουμε τη σαλάτα με τους κρόκους σε όλη την επιφάνεια της σαλάτας και διακοσμούμε με τον άνηθο.
  6. Βασικά μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε με τις στρώσεις σας. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε.
  7. Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες να ανακευτούν τα αρώματα της και να δέσουν τα υλικά.

    BeU.com.cy

Ετικέτες ,