Μπιφτεκια γεμιστα με τυρι
Υλικά:
- 200γρ. κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο κομμένο σε μπαστουνάκια
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός ανάμεικτος
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 αυγά
- 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο,μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο καλά
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- Για το γαρνίρισμα
- 100γρ. καπνιστό ρεγκάτο σε ροδέλες
- 50γρ. βούτυρο
- 3 πατάτες βρασμένες κομμένες σε ροδέλες
- αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί,τα 2/3 από το λάδι και τα κρεμμύδια μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτετε τα αυγά,τον μαϊντανό,το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο 1-2 ώρες.
- Πλάθετε τα μπιφτέκια και τα γεμίζετε με τα μπαστουνάκια της κεφαλογραβιέρας ή του ρεγκάτο. Αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι ένα ταψί,τοποθετείτε τα μπιφτέκια το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνετε στους 200°C για 35’.
- Βάζετε πάνω στα μπιφτέκια τις ροδέλες πατάτας και του τυριού,το βούτυρο,αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στους 200°C για 5’ περίπου,μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε αμέσως.
<< Αρχική σελίδα