Φτιάξτε εύκολα σπιτικό τυρί ρικότα σε 3 βήματα
Μην τρομοκρατείστε! Μερικά τυριά είναι πιο εύκολο να τα φτιάξετε από άλλα και η ρικότα είναι ένα από αυτά!
Υλικά για 4 φλιτζάνια
8 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι πλούσια κρέμα γάλακτος
3 ½ κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
1 κουτ. του γλυκού αλάτι κοσέρ
Εξοπλισμός: 1 καλό σουρωτήρι και τουλπάνι.
Βήμα 1ο:
Αναμείξτε το γάλα και την κρέμα σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε φωτιά μέτρια προς υψηλή μέχρι να αχνίσει, αλλά όχι να βράσει.
Βήμα 2ο:
Σβήστε τη φωτιά. Προσθέστε ανακατεύοντας το ξίδι και το αλάτι με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε ήπια για 1 με 2 λεπτά, καθώς αρχίζουν να σχηματίζονται σβώλοι. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 90 λεπτά.
Βήμα 3ο:
Τοποθετήστε ένα καλό σουρωτήρι με το τουλπάνι πάνω από ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιώντας μια κουτάλα με εγκοπές, μεταφέρετε τους σβώλους στο τουλπάνι και αφήστε τους για ακόμη 30 λεπτά.
Θερμίδες: 100
Συνολικό λίπος: 5 γραμμάρια
Κορεσμένο λίπος: 3 γραμμάρια
Σύνολο υδατανθράκων: 7 γραμμάρια
Πρωτεΐνη: 7 γραμμάρια
Νάτριο: 50 mg
Χοληστερόλη: 22 mg
Φυτικές ίνες: 0 γραμμάρια
click@Life
<< Αρχική σελίδα