Έρχεται από τη Βραζιλία και έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη τα τελευταία χρόνια. Ξέρετε γιατί; Γιατί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
Συγκαταλέγεται στις υπερτροφές
που αναζητούν όλοι μετά μανίας τα τελευταία χρόνια και μπορεί να
χρησιμοποιηθεί παντού, από χυμούς μέχρι γιαούρτια, αφήνοντας την υγιεινή
του χροιά σε γεύματα και σνακ.
Πρόκειται για ένα φρούτο χρώματος σκούρου μοβ προς μαύρο, που μπορείτε να το βρείτε και σε αποξηραμένη μορφή, σε σκόνη, χυμούς και χάπια, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ασθένειες και στη γήρανση.
Παλιότερη μελέτη, μάλιστα, έχει δείξει ότι όσοι ενσωμάτωσαν στην καθημερινή τους διατροφή αυτό το βραζιλιάνικο μούρο τριπλασίασαν τα
επίπεδα των αντιοξειδωτικών στο αίμα τους. Αυτό σημαίνει αυτόματα
ενίσχυση του ανοσοποιητικού και της υγείας. Πολλοί ειδικοί, μάλιστα,
θεωρούν ότι είναι από τις τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε
αντιοξειδωτικά.
Πιείτε το χυμό του, χρησιμοποιήστε το στα smoothies σας και αφήστε το να σας χαρίσει ενέργεια, αντοχή και ευεξία.
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ
<< Αρχική σελίδα