Τάρτα σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα
Εύκολο και γρήγορο γλύκισμα
Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη βάση- 1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
- 60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 4 αυγά και 1 κρόκο αυγού
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- Μισή συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
Εκτέλεση
Για τη βάση- Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Στη συνέχεια τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Έπειτα απλώνετε το μείγμα σε μια ορθογώνια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο και βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Όταν αρχίσει να λιώνει, κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να λιώσει με την κουβερτούρα. Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Χτυπάμε τα αυγά με τον κρόκο και τη ζάχαρη συνεχώς με σύρμα σε άλλο μπεν μαρί, μέχρι να φουσκώσουν και να δέσουν.
- Ανακατεύουμε μαζί τα δύο μείγματα πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα. Απλώνουμε από 4-5 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 15 -20 λεπτά. Έπειτα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε την τάρτα κρύα.
<< Αρχική σελίδα