Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Τάρτα σοκολάτας με γεμιστά μπισκότα

chock

Εύκολο και γρήγορο γλύκισμα

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τη βάση
  • 1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
  • 60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Για τη γέμιση
  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 4 αυγά και 1 κρόκο αυγού
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • Μισή συσκευασία γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

Εκτέλεση

Για τη βάση
  1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Στη συνέχεια τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Έπειτα απλώνετε το μείγμα σε μια ορθογώνια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο και βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Για τη γέμιση
  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Όταν αρχίσει να λιώνει, κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να λιώσει με την κουβερτούρα. Κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τον κρόκο και τη ζάχαρη συνεχώς με σύρμα σε άλλο μπεν μαρί, μέχρι να φουσκώσουν και να δέσουν.
  3. Ανακατεύουμε μαζί τα δύο μείγματα πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα. Απλώνουμε από 4-5 γεμιστά μπισκότα σοκολάτας και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 15 -20 λεπτά. Έπειτα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  4. Σερβίρουμε την τάρτα κρύα.
 

Newsbeast

Ετικέτες ,