«Όχι» στο αλάτι, «ναι» στο πιπέρι
Συνήθως τα βρίσκουμε μαζί, το
ένα δίπλα στο άλλο, η διατροφική τους αξία, όμως, διαφέρει, με το πιπέρι
να πρέπει να μπει και το αλάτι μάλλον να βγει σε ένα βαθμό από τη
διατροφή μας.
Οι ειδικοί εκτιμούν πως η καθημερινή ικανοποιητική ποσότητα αλατιού για έναν οργανισμό ισούται με 3/4 κουτ. του γλυκού, ξέρουμε, όμως, πως το αλάτι «κρύβεται» παντού, ειδικά όταν καταναλώνουμε επεξεργασμένες τροφές όπως λουκάνικα, ζαμπόν, τυρί, κράκερ κ.ο.κ. Για να το περιορίσετε, θα χρειαστεί να περιορίσετε/αποφύγετε το επεξεργασμένο κρέας, τα παπατάκια, τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς, αλλά και τροφές που δεν πιστεύατε ως τώρα ότι αυξάνουν την πρόσληψη νατρίου από τον οργανισμό, όπως δημητριακά, ψωμί με βούτυρο, γαλακτοκομικά κ.ο.κ.
Στο επόμενό σας γεύμα, λοιπόν, βγάλτε αλάτι και βάλτε πιπέρι!
<< Αρχική σελίδα