Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Κάκτοι: μηνιαία φροντίδα

Κάκτοι: μηνιαία φροντίδα
Ας δούμε κάθε μήνα, πώς εξελίσονται οι κάκτοι μας και τί πρέπει να κάνουμε.


Δεκέμβριος   Έναρξη χειμώνα, κι εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, οι κάκτοι έχουν αναστείλει την ανάπτυξή τους. Αυτό το μήνα η διάρκεια της ημέρας εξακολουθεί ακόμη να μικραίνει μέχρι το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στις 22 Δεκεμβρίου. Λιγότερο φως και ηλιοφάνεια.   

Νοέμβριος   Οι περισσότεροι κάκτοι φαίνεται να σταματούν εντελώς την ανάπτυξή τους αυτό το μήνα, καθώς προετοιμάζονται για το χειμώνα. Ο μήνας αυτός σηματοδοτεί το τέλος του φθινοπώρου και συχνά αυτό μεταφράζεται σε αυξομειώσεις της θερμοκρασίας.   

Οκτώβριος  Το μήνα αυτό, ακόμη λιγότεροι κάκτοι ανθίζουν και περισσότεροι ξεκινούν σταδιακά την παύση της ανάπτυξής τους. Έτσι, προσοχή θα πρέπει να δοθεί κυρίως στο πότισμα.   

Σεπτέμβριος  Οι πολύ ζεστές μέρες τελειώνουν και καθώς βαδίζουμε προς το φθινόπωρο, τα άνθη λιγοστεύουν όλο και περισσότερο. Ο μήνας αυτός είναι ο πρώτος επίσημος του φθινοπώρου.   

Αύγουστος  Ο μήνας αυτός είναι συνήθως πολύ ζεστός και συνήθως είναι και ο μήνας των διακοπών για τους περισσότερους. Έτσι, χρειάζεται κανείς να φροντίσει μερικά πράγματα πριν αποχωρήσει για τις διακοπές.  

Ιούλιος  Ο ζεστός αυτός μήνας του καλοκαιριού φέρνει στους κάκτους μας σχετικώς λιγότερα λουλούδια από τους προηγούμενους μήνες. Κάποιοι κάκτοι, όμως που ανθίζουν επανειλλημμένα κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού.

Ιούνιος  Ακόμη περισσότερα λουλούδια
Τον Ιούνιο οι θερμοκρασίες είναι ακόμη υψηλότερες και οι κάκτοι βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη και ανθοφορία. Την τιμητική τους αυτό το μήνα από άποψης λουλουδιών έχουν οι κάκτοι.   

Μάϊος  Ο Μάιος είναι ο μήνας με τα περισσότερα λουλούδια και τη μεγαλύτερη ορατή πρόοδο στην ανάπτυξη των κάκτων. Έτσι, ο περισσότερος χρόνος αφιερώνεται στην παρακολούθησή τους.   

Απρίλιος  Λουλούδια και μπουμπούκια!
Η άνοιξη έχει έρθει για τα καλά και όλο και περισσότεροι κάκτοι ανθίζουν. Ανάλογα με τις τοπικές κλιματικές συνθήκες, ανθίζουν περισσότεροι ή λιγότεροι κάκτοι...     

Μάρτιος  Ήρθε η άνοιξη!
Ό,τι και να συμβεί... μυρίζει άνοιξη σιγά σιγά... Μια ματιά σε κάθε συλλογή θα το αποδείξει: οι κάκτοι που ανθίζουν και άλλοι που ετοιμάζουν μπουμπούκια είναι περισσότεροι.
Φεβρουάριος  Ο τελευταίος μήνας του χειμώνα
Το Φλεβάρη κι αν φλεβίσει... Κάποιες ημέρες ίσως δώσουν την αίσθηση ότι ο χειμώνας τελείωσε.     

Ιανουάριος  Στη μέση του χειμώνα
Οι κάκτοι βρίσκονται ακόμη στη χειμερινή τους ανάπαυση. Εκτός από ορισμένους που ανθίζουν αυτή την εποχή.



Ετικέτες ,