Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

‘Ομορφη στην εγκυμοσυνη-μερος


H εγκυμοσύνη, θεωρείται από τις σπουδαιότερες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας.

Η εγκυμοσύνη αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά της γυναίκας. Ακολουθεί μία σύντομη αναφορά
συμβουλών υγείας και ομορφιάς, που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες σε αυτή την τόσο σημαντική περίοδο στη ζωή κάθε γυναίκας.
Μια επίσκεψη σε spa θα σας ανανεώσει
Η επίσκεψη σε ένα χώρο spa, μπορεί να είναι μια πραγματική απόλαυση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πολλές θεραπείες spa θεωρούνται ασφαλείς, ωστόσο φροντίστε να αποφύγετε οτιδήποτε προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας του σώματoς, όπως τα λασπόλουτρα, τα ζεστά μπάνια, το χαμάμ, το καυτό τζακούζι και η σάουνα. Να έχετε πάντα κατά νου, ότι στη σημαντική αυτή περίοδο της ζωής σας, το δέρμα σας μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο από το συνηθισμένο και να παρουσιάζει αντιδράσεις σε διάφορα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιούνται σε διάφορες θεραπείες. Σε κάθε περίπτωση, οι γνώσεις και η εμπειρία του ειδικού (αισθητικού ή θεραπευτή spa) που θα σας αναλάβει, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε με ασφάλεια την ιδανική θεραπεία αναζωογόνησης και χαλάρωσης που ταιριάζει για το πρόσωπο και το σώμα σας.
Αποτρίχωση
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να παρουσιαστεί αυξημένη τριχοφυΐα σε διάφορες περιοχές όπως: χέρια, πόδια, πρόσωπο, ηβική περιοχή και κοιλιά. Η αποτρίχωση μπορεί να γίνει σε κάθε σημείο του σώματος, από το πρόσωπο και τα πόδια, μέχρι την πλάτη και τις μασχάλες. Δεν υπάρχουν δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι η αποτρίχωση μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές. Όσο οι μήνες περνούν και όσο η κοιλιά σας μεγαλώνει, θα είναι δύσκολο να περιποιηθείτε το σώμα σας, οπότε η επιλογή της αποτρίχωσης με κερί φαντάζει ιδανική λύση. Το αποτέλεσμα μπορεί να κρατήσει μέχρι και ένα μήνα, το οποίο είναι κάτι που σας απαλλάσσει από το άγχος της τριχοφυΐας. Αν το δέρμα σας εμφανίζει εύκολα ερεθισμούς, μη παραλείψετε να το αναφέρετε στον/στην αισθητικό σας, έτσι ώστε να γίνει σωστή επιλογή του κεριού που θα χρησιμοποιηθεί. Στο σημείο αυτό, θεωρείται σημαντικό να σημειωθεί ότι οι συνεδρίες “laser” απαγορεύονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Μασάζ: Δεν είναι πολυτέλεια
Μπορεί το μασάζ να φαίνεται μια μικρή «πολυτέλεια», ωστόσο τα οφέλη τόσο για την εγκυμονούσα, όσο και για το έμβρυο είναι πολυάριθμα. Το προγεννητικό μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, καταπραΰνει τους μυϊκούς πόνους, ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους, την ένταση, τα οιδήματα και τους πόνους στα πόδια. Σημαντική είναι η συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητας ύπνου, στη μείωση των συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης, καθώς και στη διευκόλυνση της διαδικασίας του τοκετού. Βεβαιωθείτε ότι ο θεραπευτής είναι πιστοποιημένος στο προγεννητικό μασάζ και αφεθείτε στα χέρια και στη γνώση του. Η σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα που πρέπει να έχετε πάντα κατά νου. Δώστε προσοχή στην επιλογή του προϊόντος που θα χρησιμοποιηθεί για τη μάλαξη, αποφεύγοντας κάποιο έλαιο με ιδιαίτερο άρωμα, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ενοχλήσεις στην όσφρηση. Μη διστάσετε να εκφράσετε οποιαδήποτε απορία, ενόχληση ή δυσφορία στον θεραπευτή σας.
Ακμή
Η εμφάνιση ακμής σε έγκυες γυναίκες, είναι ένα δερματολογικό πρόβλημα που κάνει αρκετά συχνά την εμφάνισή του. Ορμονικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό του οργανισμού, οφείλονται για την εμφάνιση ή και την ύφεση πολλές φορές, του δερματικού αυτού προβλήματος. Για την αντιμετώπιση της ακμής, προτείνονται συνεδρίες «καθαρισμού» του δέρματος από τον/την αισθητικό, οι οποίες βοηθούν σημαντικά στην υποχώρηση του προβλήματος. Επιπρόσθετα, μετά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, μπορεί να χορηγηθεί κάποια δερματολογική αγωγή από δερματολόγο. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να αποφεύγεται η επαφή των χεριών με το πρόσωπο, καθώς και να υπάρχει συχνή αλλαγή της πετσέτας προσώπου και της μαξιλαροθήκης, έτσι ώστε να μειωθούν σημαντικά οι πιθανότητες εμφάνισης κάποιας μόλυνσης. Η καλύτερη οδός για την καταπολέμηση της ακμής, είναι η συνεργασία του/της αισθητικού και του γιατρού σας, έτσι ώστε να υπάρξει συνδυαστική αντιμετώπιση.
Η λάμψη της εγκυμοσύνης
Σε κάποιες γυναίκες, η εγκυμοσύνη επιφέρει μια όμορφη «λάμψη» στο δέρμα τους. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην πολυπλοκότητα των ορμονών που παράγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και στα αυξημένα επίπεδα αιματικής ροής. Ωστόσο, δεν είναι σπάνιο να εμφανιστούν και τα αντίθετα αποτελέσματα όπως λιπαρότητα, ακμή, στίγματα, φαγούρα, μελαγχρωματικές αλλοιώσεις ή και υπερβολική ξηρότητα. Σε γενικές γραμμές, η πλειονότητα των προϊόντων που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ασφαλή για χρήση. Ωστόσο, προτείνεται η αποφυγή ουσιών όπως το σαλικιλικό οξύ ή η ρετινόλη, οι οποίες ανιχνεύονται σε κάποια καλλυντικά προϊόντα στοχεύοντας στη μείωση των ρυτίδων και μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για το έμβρυο. Προτιμήστε την εφαρμογή προϊόντων ανεκτών από το δέρμα σας, που δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις ή ερεθισμό. Χρησιμοποιείτε κρέμα ημέρας/νύκτας για την κάλυψη των αναγκών του δέρματός σας. Μη παραλείπετε την καθημερινή χρήση αντηλιακής κρέμας προσώπου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς.


Ετικέτες ,