Οι ισλαμιστές τρομοκράτες σχεδιάζουν και νέες επιθέσεις σε  τουριστικά αξιοθέατα , κατά την διάρκεια μεγάλων φεστιβάλ καθώς και σε  οποιεσδήποτε άλλες εκδηλώσεις όπου πρόκειται να
 παρευρεθούν χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες  , προειδοποιεί το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες ότι οι ακραίοι ισλαμιστές τρομοκράτες σχεδιάζουν νέες επιθέσεις στην Ευρώπη.
«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοινώνει στους  πολίτες των ΗΠΑ,  τους πιθανούς κινδύνους τυχών ταξιδιών τους  στην Ευρώπη  , ειδικά μετά τις  πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης και της επίθεσης στις 22 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Τρομοκρατικές ομάδες εξακολουθούν βάσει σχεδίου  σε σύντομο χρονικό διάστημα, να υλοποιήσουν και νέες τρομοκρατικές επιθέσεις  στο σύνολο της Ευρώπης με κύριο στόχος τους  τις αθλητικές εκδηλώσεις, τα τουριστικά αξιοθέατα τα εστιατόρια και μέσα μαζικής μεταφοράς», αναφέρει  έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Οι πολίτες των ΗΠΑ πρέπει να  είναι προσεκτικοί ειδικά στα  πολυσύχναστα μέρη και στα μέσα μαζικής μεταφοράς . «Να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι συμβαίνει γύρω, και να αποφεύγεται  χώρους μαζικών συγκεντρώσεων. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διάρκεια θρησκευτικών εορτών και σε μεγάλα φεστιβάλ ή άλλα γεγονότα.» , προειδοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τους Αμερικανούς ταξιδιώτες.
Οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται επίσης να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και  να παρακολουθούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, να είναι  προετοιμασμένοι για πρόσθετους ελέγχους ασφαλείας εν εύθετο χρόνο και  να ενημερώνουν  τους συγγενείς τους  για τα σχέδιά τους .
Η Ευρώπη κατάντησε χειρότερη και από το Τέξας , με το φόβο να «φωλιάζει» στις ψυχές εκατομμυρίων Ευρωπαίων πλέον, ειδικά μετά την νέα πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλες .
Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο: Όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Ευρώπη ευρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» λόγω νέων επιθέσεων από τον ISIS, τονίσαμε ότι οι μυστικές υπηρεσίες και αστυνομικές αρχές σε όλη την Ευρώπη ευρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό».
Επίσημα η ήπειρό μας θα τεθεί σε ¨»καραντίνα» για μεγάλο διάστημα.