Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Αποθέωση της "Απολογίας του Σωκράτη" στο Βιετνάμ

Μεγάλο γεγονός για τον σύγχρονο Ευρωπαϊκό πολιτισμό και για την Ελληνική ιστορία,χαρακτήρισε συγκινημένος ο Βέλγος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο
Ανόι,Μπρούνο Αρτζελέ, συγχαίροντας μετά την παράσταση της ''Απολογίας του Σωκράτη'', τον δημιουργό της παράστασης στα Αρχαία ελληνικά, Δήμο Αβδελιώδη,και τον Έλληνα Πρέσβη στο Βιετνάμ, Νίκο Κανέλλο.         

''Η Απολογία του Σωκράτη'' προκάλεσε θερμότατη αποδοχή στο κοινό της Ασιατικής αυτής χώρας που χειροκρότησε όρθιο με παρατεταμένο χειροκρότημα τους συντελεστές και απέσπασε πηγαίες εκδηλώσεις και διθυραμβικές κριτικές από το πλήθος των διπλωματικών αντιπροσωπειών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Ελληνικής Πρεσβείας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ανάμεσά τους οι πρέσβεις των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας,της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Αλγερίας, του Μεξικού, του Αρτζερμπαιτζάν, της Παλαιστίνης , του Σουδάν, καθώς και οι επικεφαλής του ΟΗΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Πριν την έναρξη της παράστασης ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι της Ελλάδας και του Βιετνάμ και προλόγησαν ο υφυπουργός εξωτερικών του Βιετνάμ, ο έλληνας Πρέσβης Νίκος Κανέλλος και ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης.
  

fe-mail.gr

Ετικέτες ,