Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

"Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό" είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που διαβάζεται απνευστί

Το ψυχολογικό θρίλερ της πρωτοεμφανιζόμενης Kate Hamer οδεύει ολοταχώς στις πρώτες θέσεις των μπεστ σέλερ και είναι φαβορί για σημαντικά λογοτεχνικά βραβεία.

Εάν κανείς επιθυμεί να κάνει το τεστ για το πόσο γρήγορα μπορεί να διαβαστεί ένα βιβλίο, γυρίζοντας αχόρταγα τις σελίδες του, το λογοτεχνικό περιοδικό Library Journal προτείνει ανεπιφύλακτα Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό της πρωτοεμφανιζόμενης βρετανίδας Kate Hamer .
Το μυθιστόρημα της Hamer, αναπάντεχο και συγκινητικό, έχει συμπεριληφθεί στις βραχείες λίστες σημαντικών βρετανικών λογοτεχνικών βραβείων -Costa Book Awards, Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στο Edinburgh International Book Festival και The John Creasey New Blood Dagger-, ενώ είναι υποψήφιο για το British Book Industry Award, στην κατηγορία Λογοτεχνικό Ντεμπούτο. Από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του έχει προκαλέσει τεράστια αίσθηση και  ήδη συζητιέται έντονα η κινηματογραφική του μεταφορά. Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό είναι ένα βιβλίο που φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει: κανείς δεν μπορεί να το αφήσει από τα χέρια του ή να το βγάλει από τη σκέψη του, αφού το ολοκληρώσει.
Το βιβλίο
Η Κάρμελ πάντα ήταν διαφορετική. Η μητέρα της η Μπεθ, προσφάτως χωρισμένη, αγωνιά για την ιδιομορφία της κόρης της, καθώς προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή τους. Όταν πάνε με τη μικρή σε ένα τοπικό φεστιβάλ αφήγησης, ο χειρότερος φόβος της Μπεθ θα γίνει πραγματικότητα. Η Κάρμελ εξαφανίζεται.
Η Μπεθ δεν μπορεί να δεχθεί το ενδεχόμενο ότι η κόρη της έχει χαθεί για πάντα και αγωνίζεται για την ανεύρεσή της. Στο μεταξύ η Κάρμελ ξεκινά ένα ταξίδι τόσο απίστευτο όσο και τρομακτικό στο πλευρό ενός άντρα που θα την εκμεταλλευτεί ως παιδί-θαύμα με θεραπευτικές ικανότητες.

Η συγγραφέας
Η Kate Hamer σπούδασε δημιουργική γραφή στο Aberystwyth University και παρακολούθησε το αντίστοιχο σεμινάριο του λογοτεχνικού πρακτορείου Curtis Brown. Τιμήθηκε με το βραβείο Rhys Davies για διήγημά της το 2011, ενώ πρόσφατα της απονεμήθηκε η λογοτεχνική υποτροφία της Ουαλίας. Ζει στο Κάρντιφ με τα παιδιά και τον άντρα της.

 click@Life

Ετικέτες ,