Μια χορτοφαγική συνταγή με ταχίνι και κολοκύθα να γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
Με αφορμή την 20η Μαρτίου, την
παγκόσμια ημέρα αποχής από το κρέας, «κλέψαμε» μια πολύ νόστιμη συνταγή
από την Κλινική Διαιτολόγο και ορκισμένη χορτοφάγο, Δέσποινα Μαρσέλου,
που
υπόσχεται να μας κάνει να ξεχάσουμε το κρέας: κίτρινη κολοκύθα
γεμιστή με κινόα, μανιτάρια και σος από ταχίνι.Υλικά για 4 μερίδες
2 κίτρινες κολοκύθες, κομμένες στα 2
2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
Πιπέρι
Κύμινο ή και κουρκουμά
2 κ.γ. πάπρικα
2 κλαδάκια δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
1 κούπα βρασμένο κινόα (σκέτο ή με μανιτάρια για έξτρα πρωτεΐνες)
¼ κούπα ψιλοκομμένο βασιλικό
Χυμός από 1 πορτοκάλι
½ κ.γ. θυμάρι
Οδηγίες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220ºC. Αφαιρείτε το εσωτερικό από τις κολοκύθες, τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι. Αν θέλετε ρίχνετε και λίγο κύμινο ή και κουρκουμά.
Κόβετε τις κολοκύθες στη μέση, τις βάζετε σε ένα ταψί ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε στο φούρνο μαζί με το δενδρολίβανο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μπορούν να τρυπηθούν εύκολα με ένα πιρούνι. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε στην άκρη.
Μέχρι να ψηθεί ρίχνετε σε ένα μπολ τη βρασμένη κινόα με τα μανιτάρια, το βασιλικό, ενώ σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε το ταχίνι, το χυμό πορτοκάλι και το θυμάρι.
Δέσποινα Μαρσέλου
Κλινική διαιτολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα
Ηρώων Πολυτεχνείου 67, Πειραιάς, 210 4536144
www.getactive.gr, www.notanordinarymum.gr
<< Αρχική σελίδα