Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Cookies αμυγδάλου με βερίκοκα

Υλικά

  • Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 300 γρ κοσκινισμένο
  • Ζάχαρη καστανή 200 γρ
  • Βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
  • Αμύγδαλα 60 γρ χονδροκομμένα
  • Βερίκοκα αποξηραμένα 6 ψιλοκομμένα
  • Βανίλια 1 τεμ σκόνη

Οδηγίες

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την βανίλια και σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε τα χονδροκομμένα αμύγδαλα, τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε στο ψυγείο για 15 – 20 λεπτά. Πλάθουμε στρόγγυλες μπαλίτσες, τις πιέζουμε λίγο με την παλάμη ώστε να γίνουν επίπεδες και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας). Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν κι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
 

Chefoulis


Ετικέτες ,