Ποιο είναι το συστατικό-κλειδί για το τέλειο χοιρινό;
Υπάρχει ένας τρόπος να
μαγειρέψετε το χοιρινό σας έτσι ώστε να γλείφετε -κι εσείς και οι
καλεσμένοι σας- τα δάχτυλά σας: προσθέτοντάς του πορτοκαλάδα και σιρόπι
σφενδάμου.
Υλικά
1 φέτα μαγειρεμένου χοιρινού του μισού κιλού
2/3 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ. της σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 πρέζα πιπέρι
Οδηγίες
Αφού έχετε μαγειρέψει το χοιρινό σας, ξεπλύνετέ το και μαρινάρετέ το στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 1 ώρα, μέσα σε χυμό πορτοκαλιού, σιρόπι σφενδάμου και μαύρο πιπέρι. Την επόμενη ημέρα ψήστε το για 6-8 λεπτά σε μια λαδόκολλα που θα έχετε αλείψει με λάδι, γυρίζοντάς το μια φορά. Κόψτε το και σερβίρετέ το ζεστό, προκειμένου να γευτείτε πόσο… λουκούμι είναι!
<< Αρχική σελίδα