Η μαγειρική σόδα λευκαίνει τα δόντια: μύθος ή αλήθεια;
Το βούρτσισμα των δοντιών με
μαγειρική σόδα μπορεί να εξαλείψει τους λεκέδες στην επιφάνειά τους και
να κάνει το χαμόγελό μας να δείχνει πιο λευκό. Ωστόσο, υπάρχουν και
αρνητικές συνέπειες
που καλό είναι να έχουμε υπόψιν.Γιατί να χρησιμοποιήσουμε μαγειρική σόδα για βούρτσισμα των δοντιών;
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που κάνουν το βούρτσισμα με μαγειρική σόδα μια ελκυστική επιλογή. Κατ 'αρχάς γυαλίζει τα δόντια και τους δίνει μια πιο λευκή εμφάνιση. Δεύτερον, η μαγειρική σόδα καταπολεμά την κακή αναπνοή. Τέλος, η μαγειρική σόδα είναι φτηνή. Σε σύγκριση με άλλα λευκαντικά δοντιών, η μαγειρική σόδα είναι φθηνότερη, αν αναλογιστούμε μάλιστα πως ένα κανονικού μεγέθους κουτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πάνω από 100 βουρτσίσματα.
α) μαγειρική σόδα σε μορφή σκόνης
1. Βρέχουμε την οδοντόβουρτσα με νερό και στη συνέχεια την βυθίζουμε στο σόδα. Αυτό εξασφαλίζει ότι η μαγειρική σόδα κολλά στις τρίχες της οδοντόβουρτσας.
2. Βουρτσίζουμε για 2 λεπτά.
4. Ξεπλένουμε με νερό για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα.
β) μαγειρική σόδα και ξύδι
1. Διαλύουμε τη σόδα, μια πρέζα αλάτι και μερικές σταγόνες λευκό ξύδι στο νερό.
2. Βουτάμε την οδοντόβουρτσα στο μίγμα και στη συνέχεια βουρτσίζουμε απαλά για 2 λεπτά.
3. Ξεπλένουμε την οδοντόβουρτσα με νερό και στη συνέχεια βουρτσίζετε τα δόντια ξανά με κανονική οδοντόπαστα.
γ) μαγειρική σόδα με οδοντόπαστα
1. Ανακατεύουμε τη σόδα με οδοντόπαστα και νερό για να σχηματιστεί μια πάστα.
2. Βουρτσίζουμε τα δόντια για 2 λεπτά.
3. Ξεπλένουμε με νερό.
1. Λιώνουμε μια φρέσκια, ώριμη φράουλα και ανακατεύουμε με μαγειρική σόδα ώσπου να δημιουργηθεί ένας πολτός.
2. Βουρτσίζουμε για 2 λεπτά.
3. Ξεπλένουμε το στόμα με.
Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι η μαγειρική σόδα δεν σκοτώνει τα βακτήρια όπως οι οδοντόκρεμες του εμπορίου.
<< Αρχική σελίδα