Πασχαλινές φωλιές απο κανταΐφι με σπανάκι
Υλικά (Για 6 ταρτάκια)
250 γρ κανταΐφι ξεπαγωμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Για την γέμιση
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πράσο το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γρ σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
300 γρ φέτα θρυμματισμένη
6 ντοματάκια κομμένα στα δυο για το στόλισμα.
Διαδικασία
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο με τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να μαραθεί.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Απλώνουμε και "ξεμαλλιάζουμε" το κανταΐφι σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με την ρίγανη και ραντίζουμε με το λάδι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού το λάδι.
Επιστρέφουμε στην γέμιση και προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά.
Ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε καλά 6 πυρίμαχα μπολάκια και παίρνουμε ποσότητα από το κανταΐφι.
Το στρώνουμε με τα χέρια μας, παίρνουμε κ άλλο κανταΐφι (αν χρειάζεται) για να κάνουμε τα τοιχώματα και το γεμίζουμε με την γέμιση.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 - 30 λεπτά.
Στα 15 λεπτά ελέγχουμε τα ταρτάκια και αν δούμε ότι το κανταΐφι στο επάνω μέρος αρπάζει χρώμα, βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο από πάνω από τα ταρτάκια χαλαρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά, περνάμε ένα ίσιο μαχαίρι γύρω γύρω στα τοιχώματα και τα ξεφορμάρουμε με προσοχή χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
Στολίζουμε με τα ντοματάκια σαν να να είναι κόκκινα αυγουλάκια και σερβίρουμε!
250 γρ κανταΐφι ξεπαγωμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Για την γέμιση
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πράσο το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γρ σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
300 γρ φέτα θρυμματισμένη
6 ντοματάκια κομμένα στα δυο για το στόλισμα.
Διαδικασία
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο με τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να μαραθεί.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Απλώνουμε και "ξεμαλλιάζουμε" το κανταΐφι σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με την ρίγανη και ραντίζουμε με το λάδι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού το λάδι.
Επιστρέφουμε στην γέμιση και προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά.
Ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε καλά 6 πυρίμαχα μπολάκια και παίρνουμε ποσότητα από το κανταΐφι.
Το στρώνουμε με τα χέρια μας, παίρνουμε κ άλλο κανταΐφι (αν χρειάζεται) για να κάνουμε τα τοιχώματα και το γεμίζουμε με την γέμιση.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 - 30 λεπτά.
Στα 15 λεπτά ελέγχουμε τα ταρτάκια και αν δούμε ότι το κανταΐφι στο επάνω μέρος αρπάζει χρώμα, βάζουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο από πάνω από τα ταρτάκια χαλαρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά, περνάμε ένα ίσιο μαχαίρι γύρω γύρω στα τοιχώματα και τα ξεφορμάρουμε με προσοχή χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
Στολίζουμε με τα ντοματάκια σαν να να είναι κόκκινα αυγουλάκια και σερβίρουμε!
<< Αρχική σελίδα