Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Πως φτιάχνουμε όμορφο φυτοφράχτη στο μπαλκόνι μας

Μπορούμε  εύκολα να φτιάξουμε  ένα φυτοφράκτη στο μπαλκόνι μας

   
Βασικές οδηγίες
*Μετρήστε το διαθέσιμο μήκος και πλάτος του μπαλκονιού σας για να καταλήξετε στην ιδανική κατηγορία γλάστρας (ζαρντινιέρα, στρογγυλή, ψηλή, φαρδιά….). Σημαντικός παράγοντας είναι και η στατικότητα του μπαλκονιού – οι βαριές, κεραμικές γλάστρες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.  
*Επιλέξτε αειθαλείς θάμνους για να διατηρείτε ζωντανό το φράκτη σας όλο το χρόνο. Ενδιάμεσα, μπορείτε να φυτέψετε εποχικά ανθοφυτά για να χαρίσετε χρώμα και ευωδιές.
*Κλαδέψτε και μορφοποιήστε τα φυτά και τους θάμνους που επιλέξατε σε τέτοιο ύψος ώστε να μην εμποδίζουν το φυσικό φως να περνά στο σπίτι σας.
Πως φτιάχνουμε όμορφο φυτοφράχτη στο μπαλκόνι μας
*Στην βάση της γλάστρας-ζαρντινιέρας τοποθετήστε ελαφρόπετρα ή περλίτη για να εξασφαλίσετε την καλύτερη αποστράγγιση του νερού. Πριν προσθέσετε το χώμα, στρώστε ένα κομμάτι γεωυφάσματος από το οποίο περνά το νερό αλλά όχι το χώμα.
*Μην παραλείψετε να ζητήσετε το ειδικό φυτόχωμα για εξωτερικούς χώρους καθώς και, αν οι γλάστρες/ζαρντινιέρες είναι πλαστικές, το σχετικό μεταλλικό διαχωριστικό για να μην «ανοίξουν» από την πίεση που θα ασκούν σταδιακά οι ρίζες.
*Μην διστάσετε να ρωτήσετε τον υπεύθυνο του φυτωρίου να σας συμβουλεύσει σχετικά με την ιδανική σειρά που θα φυτέψετε τα φυτά σας ώστε να αναπτυχθούν πιο σωστά.

 
 tovima.gr/Fytokomia.gr

Ετικέτες ,