Τα 7 βότανα και μπαχαρικά που πολεμούν τον καρκίνο και άλλες παθήσεις
Γεμίστε την κουζίνα και τα
πιάτα σας με τα παρακάτω βότανα και μπαχαρικά και εκμεταλλευτείτε τις
υπερδυνάμεις τους κατά του καρκίνου και άλλων παθήσεων που απειλούν την
υγεία.
Πρόκειται για ένα μεσογειακό βότανο με φύλλα που θυμίζουν καρφίτσες και αποτελεί καλή πηγή αντιοξειδωτικών. Λόγω της προέλευσής του χρησιμοποιείται πολύ στη μαγειρική και συχνά το βρίσκουμε τόσο στην ιταλική, όσο και στην ελληνική κουζίνα ως βασικό συστατικό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για έξτρα γεύση στις σούπες, στις σάλτσες με βάση τη ντομάτα και σε πρωτεϊνούχες τροφές, όπως τα πουλερικά, το μοσχάρι, το αρνί κ.ο.κ. Το δενδρολίβανο μπορεί να βοηθήσει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην αλλαγή γεύσης, στη δυσπεψία, το φούσκωμα και άλλα πεπτικά προβλήματα, όπως και στην έλλειψη όρεξης. Δοκιμάστε να πίνετε καθημερινά μέχρι 3 φλιτζάνια τσάι από δενδρολίβανο και θα δείτε ότι σύντομα θα ανακουφιστείτε.
Τζίντζερ
Το τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον σε γιατροσόφια ανά τον κόσμο, για τη θεραπεία των πάντων, από γρίπη μέχρι δυσκοιλιότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, σε μορφή σκόνης ή ζαχαρωμένο και παρ’ όλο που η γεύση του από το ένα είδος στο άλλο αλλάζει, μπορεί το ένα να υποκαταστήσει το άλλο σε πολλές συνταγές. Η κατανάλωση του τζίντζερ και των προϊόντων του, μαζί με αντιεμετικά φάρμακα, μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στο στομάχι κατά τη διάρκεια μιας χημειοθεραπείας.
Πιπεριές τσίλι
Η περιεκτικότητά τους σε καψαϊκίνη βοηθά στην ανακούφιση του πόνου κι όταν, μάλιστα, εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα, προκαλεί την απελευθέρωση μιας χημικής ουσίας που με συχνή χρήση μειώνει τον πόνο στην περιοχή. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τρίβετε τσίλι όπου πονάτε, καθώς η πιπεριές αυτές μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα. Μιλήστε με το γιατρό σας για να σας χορηγήσει κάποια κρέμα με καψαϊκίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις νευροπαθητικού πόνου μετά από χειρουργεία καρκίνου. Μια ακόμη ωφέλιμη χρήση της πιπεριάς τσίλι, που μπορεί να σας βοηθήσει, είναι στη δυσπεψία.
Μέντα
Η μέντα χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως βοηθητικό στο πεπτικό για την απελευθέρωση αερίων, τη δυσπεψία, τις κράμπες και τη διάρροια. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει με τα συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου και σε περιπτώσεις δηλητηρίασης, ενώ ταυτόχρονα ηρεμεί τους μυς του στομάχου και βελτιώνει τη ροή της χολής, επιτρέποντας στην τροφή να περάσει από το στομάχι πιο γρήγορα. Σε περιπτώσεις που η θεραπεία του καρκίνου δημιουργεί ανακατωσούρα, ένα φλιτζάνι τσάι μέντας μπορεί να κάνει θαύματα. Καλό κάνει και στον πονόλαιμο, αλλά και σε στοματικούς πόνους από ακτινοβολία και χημειοθεραπεία.
<< Αρχική σελίδα