Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Εύκολες καριόκες

Υλικά

  • Άχνη ζάχαρη 220γρ
  • Βούτυρο 225γρ
  • Καρύδι 2 1/2 κούπες τριμμένο
  • Γάλα 300γρ
  • Μπισκότα πτι- μπέρ 3 πακέτα τριμμένα στο μπλέντερ
  • Κακάο 50γρ
  • Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 750γρ
  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά ώσπου να λιώσει . Κοσκινίζουμε την ζάχαρη και το κακάο να ενωθούν. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα αλεσμένα μπισκότα και τα καρύδια.Ρίχνουμε μέσα το γάλα και ζυμώνουμε να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται. Τα πλάθουμε σε ρολά μικρά και τα τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
Λιώνουμε σε μπεν – μαρί την κουβερτούρα με λίγο λάδι.
Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια, όχι πολύ λεπτά και τα βουτάμε ένα – ένα μέσα στην κουβερτούρα. Τα βγάζουμε ένα – ένα και τα  αφήνουμε πάνω σε λαδόκολα στο ψυγείο να κρυώσουν.
 

Chefoulis


Ετικέτες ,