Προετοιμασία: 10-12 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
- Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 500 γρ
- Συμπυκνωμένο 400 γρ
- Σπανάκι 200 γρ
- Φέτα 100 γρ τριμμένη
- Κεφαλογραβιέρα 100 γρ ή κίτρινο τυρί
- Μπέικον 8-10 φέτες
- Αυγά 4 τεμ
- Βούτυρο 50-60 γρ ή μαργαρίνη
- Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ ή 1 τεμ ξέρο
- Πιπέρι μαύρο,πάπρικα γλυκιά ή καυτερή 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Δυόσμος 1 κουτάλι της σούπας ξερός
- Μαϊντανός 2 τεμ ψιλοκομμένα
- Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
- Αλάτι 1 πρέζα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε το σπανάκι,το πλένουμε , το
ψιλοκόβουμε, καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια ή το ξερό κρεμμύδι και τα
ψιλοκόβουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι μαζί με τα πιπέρια,
σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον και το σπανάκι. Χτυπάμε με τον
αυγοδάρτη σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα. Προσθέτουμε το
αλεύρι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το μείγμα με το
σπανάκι, αλάτι, το βούτυρο σε μικρά κομματάκια,τα τυριά τριμμένα, τον
δυόσμο ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν
χυλό μέτριο (ούτε αραιό ούτε σφιχτό). Βουτυρώνουμε μια φόρμα Νο 32 κι
αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200
βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε από
τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεκολλάμε σιγά σιγά περιμετρικά με
ένα μαχαίρι το κέικ από την φόρμα, αναποδογυρίζουμε το κέικ σε
στρογγυλή πιατέλα και κόβουμε σε φέτες.
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
<< Αρχική σελίδα