Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Έφτασαν τους 41 οι νεκροί από το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

Έφτασαν τους 41 οι νεκροί από το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη

Στους 41 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη χτεσινή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας Κωνσταντινούπολης.

Από τους 41 οι 10 είναι πολίτες ξένων χωρών και οι 3 έχουν διπλή υπηκοότητα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των 37 από τους 41 νεκρούς.
Μεταξύ των νεκρών, εκτός από Τούρκους πολίτες, υπάρχουν πολίτες του Ιράν, της Σαουδικής Αραβίας, της Ουκρανίας του Ουζμπεκιστάν, του Ιράκ, της Ιορδανίας και της Τυνησίας.
Ως προς τους δράστες, το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ανατολή» αναφέρει ότι κατά την εισαγγελική έρευνα γύρω από την επίθεση, εκφράζεται η υποψία ότι οι δράστες μπορεί να είναι ξένοι πολίτες. Δίχως όμως να αναφέρεται προς το παρόν κάτι σχετικό με την εθνικότητα των δραστών.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Ρετζέπ Ακντάγ, απαντώντας σε ερώτηση για τον ακριβή αριθμό των τραυματιών είπε πως τα στοιχεία συγκεντρώνονται από διάφορα νοσοκομεία και ότι ο ακριβής αριθμός θα ανακοινωθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τους συνολικά 239 τραυματίες οι 109 νοσηλεύτηκαν και έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.
Νωρίτερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει πως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη και κανένα στοιχείο, μέχρι στιγμής, για ύπαρξη Ελλήνων μεταξύ των θυμάτων ή τραυματιών». Παράλληλα, το ΥΠΕΞ εξέφρασε την οργή, τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του για τις χθεσινές πολύνεκρες επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων καθώς και τα συλλυπητήρια της χώρας μας στο φίλο τουρκικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων.
 

Newsbeast

 

Ετικέτες ,