Αυγόπιτα
Υλικά συνταγής
2 φύλλα σφολιάτας
7 αυγά καλά χτυπημένα
400 ml φρέσκο γάλα
700 γρ. φέτα θρυμματισμένη
300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση συνταγής
Σε μία λεκάνη χτυπάτε πολύ καλά τα αυγά, προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε.
Τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει τα τοιχώματα και το αλείφετε με λάδι και βούτυρο.
Ρίχνετε το μείγμα αυγού και γάλακτος και σκορπάτε τα τυριά.
Κλείνετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο και το αλειφετε με λάδι και βούτυρο.
Αν θέλετε αλείφετε και με αυγό.
Ραντίζετε την πίτα με λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 ώρα περίπου.
2 φύλλα σφολιάτας
7 αυγά καλά χτυπημένα
400 ml φρέσκο γάλα
700 γρ. φέτα θρυμματισμένη
300 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση συνταγής
Σε μία λεκάνη χτυπάτε πολύ καλά τα αυγά, προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε.
Τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να καλύπτει τα τοιχώματα και το αλείφετε με λάδι και βούτυρο.
Ρίχνετε το μείγμα αυγού και γάλακτος και σκορπάτε τα τυριά.
Κλείνετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο και το αλειφετε με λάδι και βούτυρο.
Αν θέλετε αλείφετε και με αυγό.
Ραντίζετε την πίτα με λίγο νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 ώρα περίπου.
<< Αρχική σελίδα