Πώς να φτιάξετε λιαστές ντομάτες
Μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή που συνηθίζεται σε
πολλά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος και δίνει άλλη διάσταση στη ντομάτα.
Δείτε πώς θα τη φτάξετε!
Προτού ξεκινήσετε, έχετε υπόψη σας τα εξής:
- Τα ντοματάκια χάνουν το 88% του βάρους τους μετά την αποξήρανση, ενώ οι μεγαλύτερες ντομάτες χάνουν το 93%.
- Με 14 κιλά φρέσκιας ντομάτας, μπορείτε να φτιάξετε 1 κιλό λιαστής.
- Η διατροφική τους αξία παραμένει και μετά την αποξήρανση, δηλαδή είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C.
- Παραδοσιακά σερβίρονται με ελαιόλαδο, δενδρολίβανο, βασιλικό και σκόρδο.
1-2 κιλά στενόμακρα ντοματάκια ειδικά για σάλτσα τύπου πομοντόρο ή το ίδιο βάρος σε κανονικές ντομάτες
Χοντρό αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Σκόρδο
Για να τις αποθηκεύσετε, θα πρέπει να κρυώσουν εντελώς και στη συνέχεια να τις βάλετε σε αποστειρωμένα βαζάκια με ελαιόλαδο και μυρωδικά, φυλλάσσοντάς τες σε σκοτεινό μέρος χωρίς υγρασία.
<< Αρχική σελίδα