Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Τσιπούρα Γεμιστή



Υλικά:

  • 3 τσιπούρες 500γρ.
  • 2 ντομάτες μέτριες
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγο σέλινο
  • 1 κ. γλυκού τρίμμα από φλούδα λεμονιού
  • χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • πιπέρι
  • ρύζι Uncle Ben’s Basmati
Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια.
  2. Τα αλατίζετε, τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετείτε κάθε ψάρι σ’ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή σε μια λαδόκολλα.
  3. Πλένετε τα λαχανικά.
  4. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά καθώς και ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού και τα αλατίζετε όλα μαζί.
  5. Κομματιάζετε τη δάφνη και μαζί με λίγο μίγμα λαχανικών τα βάζετε στην κοιλιά των ψαριών.
  6. Τα υπόλοιπα λαχανικά τα μοιράζετε κατά μήκος πάνω σε κάθε ψάρι.
  7. Περιχύνετε το κάθε ψάρι με μια κουταλιά ελαιόλαδο, και κλείνετε το αλουμινόχαρτο ή την λαδόκολλα σαν δεματάκια.
  8. Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
  9. Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά, μέσα στο αλουμινόχαρτό τους και μαζί με τα λαχανικά. Συνοδεύεται με ρύζι Basmati Uncle Ben’s.

BeU.com.cy

Ετικέτες ,