Τσιπούρα Γεμιστή
Υλικά:
- 3 τσιπούρες 500γρ.
- 2 ντομάτες μέτριες
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- 1 μέτριο καρότο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- λίγο σέλινο
- 1 κ. γλυκού τρίμμα από φλούδα λεμονιού
- χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
- πιπέρι
- ρύζι Uncle Ben’s Basmati
- Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια.
- Τα αλατίζετε, τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τοποθετείτε κάθε ψάρι σ’ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή σε μια λαδόκολλα.
- Πλένετε τα λαχανικά.
- Ψιλοκόβετε τα λαχανικά καθώς και ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού και τα αλατίζετε όλα μαζί.
- Κομματιάζετε τη δάφνη και μαζί με λίγο μίγμα λαχανικών τα βάζετε στην κοιλιά των ψαριών.
- Τα υπόλοιπα λαχανικά τα μοιράζετε κατά μήκος πάνω σε κάθε ψάρι.
- Περιχύνετε το κάθε ψάρι με μια κουταλιά ελαιόλαδο, και κλείνετε το αλουμινόχαρτο ή την λαδόκολλα σαν δεματάκια.
- Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
- Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά, μέσα στο αλουμινόχαρτό τους και μαζί με τα λαχανικά. Συνοδεύεται με ρύζι Basmati Uncle Ben’s.
<< Αρχική σελίδα