Τα φρούτα και τα λαχανικά μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2
Η διατροφή που βασίζεται σε λαχανικά, φρούτα,
ολική άλεση, ξηρούς καρπούς και όσπρια, συνδέεται
με μικρότερο κίνδυνο
εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.Τα νέα και οι έρευνες που μας παροτρύνουν να βάλουμε τα φρούτα, τα λαχανικά και γενικότερα τις φυτικές ίνες στη ζωή μας δεν σταματούν ποτέ. Μία ακόμη έρευνα του Harvard T.H. Chan School of Public Health έδειξε ότι αυξάνοντας την κατανάλωσή τους, ο διαβήτης τύπου 2 θα μείνει μακριά μας.
Σύμφωνα με τη μελέτη, ακόμη και μικρές διατροφικές αλλαγές προς την κατεύθυνση αυτή μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να παίξουν σημαντικό ρόλο ενάντια στο διαβήτη τύπου 2, όπως εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης, Ambika Satija, η οποία δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine.
Παρ’ όλο που οι προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει διασύνδεση μεταξύ της χορτοφαγικής δίαιτας και της βελτίωσης της υγείας, συμπεριλαμβανομένου και του μειωμένου κινδύνου διαβήτη τύπου 2, η νέα έρευνα είναι η πρώτη που κάνει διαχωρισμούς ανάμεσα στη διατροφή με βάση τα λαχανικά και τις φυτικές τροφές και στη διατροφή που περιλαμβάνει τροφές όπως γλυκά, αναψυκτικά κ.ο.κ. Συν τοις άλλοις, στο πλαίσιο της μελέτης συμπεριέλαβαν και την επίδραση των ζωικών τροφών στη διατροφή.
Περισσότερες σαλάτες και λιγότερα ζωικά τρόφιμα κρατούν το διαβήτη τύπου 2 μακριά
Τα αντιοξειδωτικά, οι βιταμίνες και οι φυτικές ίνες των φρούτων και των λαχανικών μας ωφελούν στο έπακρο
<< Αρχική σελίδα