Σουπιές με ρύζι
Υλικά:
- 1 κιλό σουπιές κομμένες σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 φλ. ρύζι
- λίγο νερό
- λάδι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- Πλένετε καλά τις σουπιές, τις κόβετε και τις στραγγίζετε.
- Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τις σουπιές και το ρύζι το οποίο έχετε πλύνει πρώτα.
- Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε νερό περίπου 3 φλιτζανάκια μικρά ίσως να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω.
- Αφήνετε να σιγοψηθεί το φαγητό σκεπασμένο μέχρι να βράσει το ρύζι.
- Προσέχετε να μείνει με αρκετό ζουμί και προσθέτετε στο τέλος τον άνηθο και τον μαϊντανό.
<< Αρχική σελίδα