Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ριζότο με παρμεζάνα και φρέσκια ντομάτα

Υλικά:

  • 1/2 κιλό ρύζι για πιλάφι
  • 5 ώριμες μεγάλες τομάτες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • φλίδες παρμεζάνας (ή όποιο άλλο τυρί προτιμάτε)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση:
  1. Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη στη χοντρή πλευρά. Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε μέσα την πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Βράζουμε το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το λάδι και τσιγαρίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα το τριμμένο σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα μας και αφήνουμε για λίγα λεπτά να βράσει. Ενώ βράζει, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, ώστε το ρύζι να πιεί αρκετό από το ζουμί της σάλτσας. Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό μας από τη φωτιά, στρώνουμε από πάνω τις φλίδες της παρμεζάνας και την αφήνουμε για ένα λεπτό να λιώσει και να αγκαλιάσει το ρύζι.
 BeU.com.cy

Ετικέτες ,