Υλικά
- Ρύζι 300 γρ βρασμένο
- Κρεμμύδια 2 τεμ ψιλοκομμένα
- Βούτυρο 40 γρ
- Γκούντα 70 γρ τριμμένο
- Αυγά 2 τεμ χτυπημένα
- Παριζάκι 150 γρ κομμένο σε κυβάκια
- Φρυγανιά τριμμένη 100 γρ
- Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
Οδηγίες
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το βούτυρο και
προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι. Ανακατεύουμε καλά κι αφαιρούμε από την
φωτιά. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και το παριζάκι κομμένο σε κύβους και το τριμμένο τυρί.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες κι αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Έχουμε βάλει το καλαμποκέλαιο να κάψει σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά,
βουτάμε κάθε ρυζοκροκέτα στην τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε
μέχρι να ροδίσουν καλά. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει
το περιττό λάδι κι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε ζεστές.
<< Αρχική σελίδα