Ψωμί με άνηθο
Υλικά για 2 φραντζόλες:
- 1 κιλό σκληρό αλεύρι
- 550 -600ml νερό
- αλάτι
- ζάχαρη
- 50ml ελαιόλαδο
- 30γρ. μαγιά νωπή
- άνηθος
- Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι μας, θα μπορούσαμε να το κοσκινίσουμε για καλύτερο και ποιο αφράτο αποτέλεσμα και το αλάτι. Παράλληλα σε μια άλλη λεκανίτσα ρίχνουμε την νωπή μαγιά μαζί με την ζάχαρη, προτιμάμε την ζάχαρη και την μαγιά μαζί γιατί η ζάχαρη είναι τροφή για την μαγιά , μετά προσθέτουμε το λαδί και το χλιαρό νερό.
- Διαλύουμε το μίγμα με την μαγιά καλά και το προσθέτουμε σιγά σιγά στη λεκάνη με το αλεύρι και ζυμώνουμε, όταν το μίγμα φτάσει σε μια κολλώδες μορφή προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο σε ποσότητα της αρεσιάς μας και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
- Όταν το ζυμάρι γίνει μαλακό και λείο το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Όταν έχει φουσκώσει το ζυμώνουμε σε φρατζόλες ή σε μπαλάκια και το ψήνουμε στους 180C για 20 -25 λεπτά.
- Καλή Επιτυχία !!! Τρώγονται ευχάριστα ζεστά με βούτυρο!
BeU.com.cy
<< Αρχική σελίδα