Χοιρινές μπριζόλες με καλαμπόκι
Υλικά για 2-4 άτομα
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1 ποτήρι μπύρα
- 3 κρεμμύδια
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι φαρίνα
- 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
- 4 κουταλιές βούτυρο για το τσιγάρισμα
- Αλάτι
- Λίγη ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Σε τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα, τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζετε τις μπριζόλες χωρίς να βάλετε επιπλέον βούτυρο.
- Μετά βάζετε το καλαμπόκι, τη ντομάτα, τα κρεμμύδια και το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι μαζί με την μπύρα και την πάστα ντομάτας και ανακατεύετε καλά.
- Τέλος, περιχύνετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 35 λεπτά.
<< Αρχική σελίδα