Λικέρ δαμάσκηνο
Bήμα 1ο
Καθαρίζετε 1 κιλό δαμάσκηνα, βγάζετε τα κουκούτσια και τα κόβετε στα δύο.
Bήμα 2ο
Σε μια καράφα ή ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, βάζετε τα δαμάσκηνα, 1 κιλό ζάχαρη, 1 λίτρο κονιάκ ή τσίπουρο, 3 καρφάκια γαρίφαλο και 2 μπαστούνια κανέλας.
Bήμα 3ο
Κλείνετε το σκεύος και το αφήνετε στον ήλιο για 30 έως 50 ημέρες, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μία φορά την εβδομάδα το ανακινείτε, έτσι ώστε τα υλικά να ανακατεύονται καλά.
Bήμα 4ο
Μόλις το ποτό σας είναι έτοιμο, προσθέτετε το χυμό ενός λεμονιού, ανακινείτε και σουρώνετε το λικέρ. Το φυλάτε σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Xρήσιμες συμβουλές
● Καλύτερα να μη βγάλετε τα δαμάσκηνα, αλλά να τα αφήσετε μέσα.
Έτσι το λικέρ σας θα γίνει πιο γευστικό.
● Όταν σερβίρετε το λικέρ, κόβετε κάθε φορά και ένα μικρό κομμάτι δαμάσκηνο από το βάζο και το προσθέτετε στο ποτήρι.
Καθαρίζετε 1 κιλό δαμάσκηνα, βγάζετε τα κουκούτσια και τα κόβετε στα δύο.
Bήμα 2ο
Σε μια καράφα ή ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, βάζετε τα δαμάσκηνα, 1 κιλό ζάχαρη, 1 λίτρο κονιάκ ή τσίπουρο, 3 καρφάκια γαρίφαλο και 2 μπαστούνια κανέλας.
Bήμα 3ο
Κλείνετε το σκεύος και το αφήνετε στον ήλιο για 30 έως 50 ημέρες, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μία φορά την εβδομάδα το ανακινείτε, έτσι ώστε τα υλικά να ανακατεύονται καλά.
Bήμα 4ο
Μόλις το ποτό σας είναι έτοιμο, προσθέτετε το χυμό ενός λεμονιού, ανακινείτε και σουρώνετε το λικέρ. Το φυλάτε σε σκιερό και δροσερό μέρος.
Xρήσιμες συμβουλές
● Καλύτερα να μη βγάλετε τα δαμάσκηνα, αλλά να τα αφήσετε μέσα.
Έτσι το λικέρ σας θα γίνει πιο γευστικό.
● Όταν σερβίρετε το λικέρ, κόβετε κάθε φορά και ένα μικρό κομμάτι δαμάσκηνο από το βάζο και το προσθέτετε στο ποτήρι.
<< Αρχική σελίδα