Σούπα με κοτόπουλο
Νόστιμη και υγιεινή η κοτόσουπα. Κατάλληλη και για δίαιτα
Υλικά:
-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι (80γρ), λεπτοκομμένο
-400 γρ φιλέτα στήθους κοτόπουλου, χοντροκομμένα
-1/3 φλιτζανιού (65γρ) άσπρο ρύζι
-2 αυγά
-1/3 φλιτζανιού (80ml) χυμός λεμονιού
-2 κουταλιές σούπας λεπτοκομμένου φρέσκου πλατύφυλλου μαϊντανού
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά, μερίδες 4.
-1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι (80γρ), λεπτοκομμένο
-400 γρ φιλέτα στήθους κοτόπουλου, χοντροκομμένα
-1/3 φλιτζανιού (65γρ) άσπρο ρύζι
-2 αυγά
-1/3 φλιτζανιού (80ml) χυμός λεμονιού
-2 κουταλιές σούπας λεπτοκομμένου φρέσκου πλατύφυλλου μαϊντανού
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά, χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά, μερίδες 4.
Εκτέλεση:
1.Ζεσταίνετε λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα
και τηγανίζετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το κοτόπουλο,
το ρύζι και τα αφήνετε να κοχλάσουν, μειώνετε τη φωτιά, σιγοβράζετε
καλυμμένα για 20 περίπου λεπτά ή μέχρις ότου το ρύζι μαλακώσει και το
κοτόπουλο ψηθεί καλά.
2.Χτυπάτε τα αυγά και το χυμό σε μικρό μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Σιγά σιγά προσθέτετε ½ φλιτζάνι ζεστής σούπας στο μίγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς να μην ‘κόψει’. Τέλος προσθέτετε το μίγμα των αυγών στην σούπα.
2.Χτυπάτε τα αυγά και το χυμό σε μικρό μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Σιγά σιγά προσθέτετε ½ φλιτζάνι ζεστής σούπας στο μίγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς να μην ‘κόψει’. Τέλος προσθέτετε το μίγμα των αυγών στην σούπα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Πηγή: alphamega/ Fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα