Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Τυροπιτάκια φούρνου

Υλικά

Για την ζύμη
  • Ελαιόλαδο 1 ποτήρι του κρασιού
  • Μαργαρίνη 1 ποτήρι του κρασιού
  • Γιαούρτι 1 ποτήρι του κρασιού ή γάλα
  • Νερό 1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό
  • Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 500 γρ
  • Αλάτι-πιπέρι μαύρο
  • Πάπρικα γλυκιά λίγη
  • Αυγό 1 τεμ χτυπημένο
Για την γέμιση
  • Τυρί φέτα 150-200 γρ περίπου
  • Αυγό 1 τεμ χτυπημένο
  • Αλάτι - πιπέρι λίγο

Οδηγίες

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι-πιπέρι, την πάπρικα, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι ή το γάλα (ή και μισό – μισό), το νερό και την μαργαρίνη και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη και σφικτή.Σκεπάζουμε την ζύμη μας κι ετοιμάζουμε την γέμιση. Τρίβουμε την φέτα σε ένα μπολ , χτυπάμε το αυγό και το προσθέτουμε στην φέτα, βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι μαύρο. Παίρνουμε με τα χέρια μας λίγο – λίγο από την ζύμη, την ανοίγουμε στην παλάμη μας, βάζουμε ένα κουταλάκι γλυκού από την γέμιση και το κλείνουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί κι αραδειάζουμε τα τυροπιτάκια μας σε απόσταση το ένα από το άλλο. Τα πατάμε γύρω γύρω με ένα πιρουνάκι και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά ή κρύα.
*Διατηρούνται για 3 – 4 ημέρες.

Chefoulis


Ετικέτες ,