Τουλουμπάκια
Λαχταριστά τουλουμπάκια πανεύκολα !!!
Υλικά
2 ποτήρια νερού νερό
50 γραμ.βούτυρο
3 αυγά
2+1/2 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλιά σούπας νισεστέ
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό.
Σιρόπι
3 ποτήρια νερού νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Τα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει στην άκρη.

Ετοιμασία για τουλουμπάκια
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει.
Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μία σπάτουλα .
Βάζουμε την ζύμη μας στο μίξερ και χτυπώντας προσθέτουμε σιμιγδάλι νισεστέ και ένα ένα αυγά και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη .
Βάζουμε λάδι να κάψει τοποθετούμε την ζύμη σε κορνέ οδοντωτό το πιέζουμε πάνω από το λάδι το ζεστό και κόβουμε με ψαλίδι στο μέγεθος που μας αρέσει.

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και με κουτάλα τρυπητή τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε κατ ευθείαν στο κρύο σιρόπι .
Τα αφήνουμε για λίγο να τραβήξουν και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας .
*Για να μην κολλάει η ζύμη το ψαλίδι και να κόβονται εύκολα το βουτάμε όταν κόβουμε σε αραιά διαστήματα μέσα στο λάδι.
Υλικά
2 ποτήρια νερού νερό
50 γραμ.βούτυρο
3 αυγά
2+1/2 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλιά σούπας νισεστέ
3 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό.
Σιρόπι
3 ποτήρια νερού νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Τα βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρόλα βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει στην άκρη.

Ετοιμασία για τουλουμπάκια
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει.
Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μία σπάτουλα .
Βάζουμε την ζύμη μας στο μίξερ και χτυπώντας προσθέτουμε σιμιγδάλι νισεστέ και ένα ένα αυγά και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη .
Βάζουμε λάδι να κάψει τοποθετούμε την ζύμη σε κορνέ οδοντωτό το πιέζουμε πάνω από το λάδι το ζεστό και κόβουμε με ψαλίδι στο μέγεθος που μας αρέσει.

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και με κουτάλα τρυπητή τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε κατ ευθείαν στο κρύο σιρόπι .
Τα αφήνουμε για λίγο να τραβήξουν και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας .
*Για να μην κολλάει η ζύμη το ψαλίδι και να κόβονται εύκολα το βουτάμε όταν κόβουμε σε αραιά διαστήματα μέσα στο λάδι.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ/Fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα