Κόκκινες πιπεριές τουρσί
Υλικά:
2 κιλά κόκκινες πιπερές μεγάλες
5 καρότα ψιλοκομμένα
1 μικρό σφιχτό λάχανο ψιλοκομμένο
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
αλάτι και ξύδι.
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, αφού τα αλατίσουμε.
Πλένουμε και κάνουμε στις πιπεριές απο μια χαραματιά στην πλευρά του κοτσανιού.
Γεμίζουμε με το μίγμα τις πιπεριές απο την χαραματιά.
Τις τοποθετούμε σε γυάλινο φαρδύ βάζο, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις σκεπάζουμε με ξύδι.
Το τουρσί θα είναι έτοιμο σε δύο εβδομάδες.
Καλή όρεξη!
2 κιλά κόκκινες πιπερές μεγάλες
5 καρότα ψιλοκομμένα
1 μικρό σφιχτό λάχανο ψιλοκομμένο
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
αλάτι και ξύδι.
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης, αφού τα αλατίσουμε.
Πλένουμε και κάνουμε στις πιπεριές απο μια χαραματιά στην πλευρά του κοτσανιού.
Γεμίζουμε με το μίγμα τις πιπεριές απο την χαραματιά.
Τις τοποθετούμε σε γυάλινο φαρδύ βάζο, ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις σκεπάζουμε με ξύδι.
Το τουρσί θα είναι έτοιμο σε δύο εβδομάδες.
Καλή όρεξη!
<< Αρχική σελίδα