Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Κρεμ μπρουλέ

Κρεμ μπρουλέ

Υλικά

  • Γάλα 500 ml
  • Κρέμα γάλακτος 500 ml
  • Αυγά 5 τεμ μόνο τους κρόκους
  • Βανίλια 2 τεμ σε σκόνη
  • Ζάχαρη 100 γρ
  • Καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • Πυρίμαχα σκεύη

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και την μισή ζάχαρη.Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη καλά την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους. Ανακατεύουμε καλά το ζεστό μείγμα με τους κρόκους που χτυπήσαμε. Τοποθετούμε το μείγμα σε πυρίμαχα ατομικά σκεύη και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε νερό μέχρι την μέση του ταψιού.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40-45 λεπτά . Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα.Όταν έρθει η στιγμή να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και καίμε με το φλόγιστρο μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα.Σερβίρουμε μετά από 5 λεπτά κι απολαμβάνουμε.
*Την διαδικασία που καίμε την ζάχαρη με το φλόγιστρο την κάνουμε λίγο πριν σερβίρουμε. Διαφορετικά αν τα συντηρήσουμε στο ψυγείο με την κρούστα θα πανιάσει από την υγρασία της κρέμας.
*Σε περίπτωση που δεν έχουμε φλόγιστρο , μπορούμε να τα βάλουμε στο γκριλ σε πολύ υψηλή θερμοκρασία με προσοχή να μην μας αρπάξει η ζάχαρη.

Chefoulis


Ετικέτες ,