Eορτασικές συνταγές
Σας διάλεξα με πολλή φροντίδα τις
συνταγές που θα κάνουν τους καλεσμένους σας να σας ζητούν τις συνταγές
Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο (μπορεί και όλα), μαζέψτε τα
υλικά και αρχίστε το μαγείρεμα.
Να περάσετε αξέχαστα και νόστιμα και Χρόνια Πολλά με τους εορτάζοντες της ζωής μας.
Λαζάνια με λαχανικά και στρώσεις τυριών
Αυτο το πιάτο είναι από μόνο του ικανό να κλέψει την παράσταση. Χρώμα, γεύση, νοστιμιά, όλα σε ένα. Ιδανικό για τα τραπέζια σας.
Υλικά Συνταγής
12 λαζάνια
500 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
300 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κολοκύθια κομμένα σε καρέ
2 μελιτζάνες κομμένες σε καρέ
2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γρ. μανιτάρια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες.{Σάλτσα}
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
αλάτι
πιπέρι
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
4 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ολόκληρο για 4′-5′. Προσθέτουμε την ντομάτα και το θυμάρι και βράζουμε για 10′, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό. Αν χρειάζεται προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5′ να μαραθούν ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε το ανθότυρο με το κεφαλοτύρι. Τρίβουμε πιπέρι.
Στρώνουμε 4 λαζάνια ωμά στο λαδωμένο πυρέξ, καλύπτουμε με ένα φλιτζάνι σάλτσα, 1/3 των λαχανικών, 1/3 των τυριών και 1/3 μοτσαρέλα.
Επαναλαμβάνουμε 2 φορές τις στρώσεις. Λαζάνια, σάλτσα, τυριά, μοτσαρέλα.Τελειώνουμε με μοτσαρέλα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20′. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′-15′ επιπλέον .
Αυτο το πιάτο είναι από μόνο του ικανό να κλέψει την παράσταση. Χρώμα, γεύση, νοστιμιά, όλα σε ένα. Ιδανικό για τα τραπέζια σας.
Υλικά Συνταγής
12 λαζάνια
500 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
300 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κολοκύθια κομμένα σε καρέ
2 μελιτζάνες κομμένες σε καρέ
2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
500 γρ. μανιτάρια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες.{Σάλτσα}
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
αλάτι
πιπέρι
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
4 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ολόκληρο για 4′-5′. Προσθέτουμε την ντομάτα και το θυμάρι και βράζουμε για 10′, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό. Αν χρειάζεται προσθέτουμε μια πρέζα ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 5′ να μαραθούν ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε το ανθότυρο με το κεφαλοτύρι. Τρίβουμε πιπέρι.
Στρώνουμε 4 λαζάνια ωμά στο λαδωμένο πυρέξ, καλύπτουμε με ένα φλιτζάνι σάλτσα, 1/3 των λαχανικών, 1/3 των τυριών και 1/3 μοτσαρέλα.
Επαναλαμβάνουμε 2 φορές τις στρώσεις. Λαζάνια, σάλτσα, τυριά, μοτσαρέλα.Τελειώνουμε με μοτσαρέλα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20′. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′-15′ επιπλέον .
Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας
Σουβλάκια πατάτας; Ναι, γιατί είναι νόστιμο, υγιεινό, οικονομικό και πάρα πολύ εύκολο. Ρίξτε τα στη σχάρα και απολαύστε τα!
Υλικά Συνταγής
1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μουστάρδα
1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5΄-7΄, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο.
Ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε τις πατάτες σε σουβλιά, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.
Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλ.), τη μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Σαλάτα Coleslaw με ρόδι
Η πιο νόστιμη λαχανοσαλάτα, με κρεμμώδη υφή και απίστευτη γεύση. Ιδανική για ψητό κρέας, κοτόπουλο, μπιφτέκι.
Υλικά Συνταγής
1/2 λάχανο μέτριο τριμμένο
2 καρότα τριμμένα
1 ξυνόμηλο τριμμένο
2 τρυφερά κλωνάρια σέλερι τριμμένα
1 ρόδι καθαρισμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Για το Dressing
3 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι
Αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα τριμμένα λαχανικά. Προσθέτουμε το ρόδι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό.
Χτυπάμε τα υλικά του dressing με σύρμα.
Περιχύνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, πριν από το σερβίρισμα.
Σερβίρεται δροσερή και διατηρείται στο ψυγείο.
Η πιο νόστιμη λαχανοσαλάτα, με κρεμμώδη υφή και απίστευτη γεύση. Ιδανική για ψητό κρέας, κοτόπουλο, μπιφτέκι.
Υλικά Συνταγής
1/2 λάχανο μέτριο τριμμένο
2 καρότα τριμμένα
1 ξυνόμηλο τριμμένο
2 τρυφερά κλωνάρια σέλερι τριμμένα
1 ρόδι καθαρισμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Για το Dressing
3 γεμάτες κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι
Αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ τα τριμμένα λαχανικά. Προσθέτουμε το ρόδι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό.
Χτυπάμε τα υλικά του dressing με σύρμα.
Περιχύνουμε και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, πριν από το σερβίρισμα.
Σερβίρεται δροσερή και διατηρείται στο ψυγείο.
argiro.gr/Fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα