Νηστίσιμα σοκολατάκια με σουσάμι Παρλιάρου
ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
250 γρ. ταχίνι
50 γρ. μέλι
50 γρ. κονιάκ
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά μαζί με το ταχίνι και το μέλι.
Προσθέτουμε το κονιάκ.
Αφήνουμε να σφίξει ανακατεύοντας σταδιακά, έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι το οποίο να πλάθεται σε μπαλάκια.
Κάθε μπαλάκι που φτιάχνουμε το τυλίγουμε με το σουσάμι.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Βάρος: 600-650 γρ. (30-35 τεμάχια περίπου)
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
250 γρ. ταχίνι
50 γρ. μέλι
50 γρ. κονιάκ
σουσάμι
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά μαζί με το ταχίνι και το μέλι.
Προσθέτουμε το κονιάκ.
Αφήνουμε να σφίξει ανακατεύοντας σταδιακά, έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι το οποίο να πλάθεται σε μπαλάκια.
Κάθε μπαλάκι που φτιάχνουμε το τυλίγουμε με το σουσάμι.
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Βάρος: 600-650 γρ. (30-35 τεμάχια περίπου)
<< Αρχική σελίδα