Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Κοτόσουπα με κάρι



Υλικά:

  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 1/2 κ. γλυκού κάρι σε σκόνη
  • 2 κ. σούπας αλεύρι
  • 1 λίτρο ζωμό από βρασμένο κοτόπουλο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 150 ml. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 200 γρ. στήθος από κοτόπουλο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το κάρι και το αλεύρι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό της κότας χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.
  2. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα πάνω από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σούπα μέχρι να πήξει ελαφρά και αρχίσει να σιγοβράζει. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, προσθέτοντας το κοτόπουλο.
 BeU.com.cy

Ετικέτες ,