Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Χοιρινό κότσι με κρασί και μέλι

Χοιρινό κότσι με κρασί και μέλι

Υλικά

  • Κότσι χοιρινό 3
  • Καρότο 1 χονδροκομμένο
  • Μήλο 2 κομμένα σε τέταρτα
  • Σκόρδο 2 σκελίδες κομμένες στη μέση
  • Σέλερι 2 κλαράκια
  • Δενδρολίβανο 2 κλαράκια
  • Κόκκινο ξηρό κρασί 0,500 λίτρα
  • Μέλι 8 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Βάζουμε τα κότσια σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τα δαφνόφυλλα, το καρότο, τα σκόρδα, τα μήλα και το σέλερι. Περιχύνουμε τα κότσια με το μέλι  και προσθέτουμε το κρασί. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3 ώρες. Ανά διαστήματα με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουμε τα κότσια με τους χυμούς του ταψιού. Το τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάζουμε το ταψί, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά. (Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε και λίγο νεράκι στο ταψί)
 

Chefoulis

Ετικέτες ,