Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Πικάντικο μπιφτέκι κοτόπουλου στη λαδόκολλα


Υλικά

Για το μπιφτέκι

  • 500γρ. κιμά κοτόπουλο (μισό φιλέτο μισό μπούτι)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 50γρ. ψίχα ψωμιού
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Για την πράσινη σαλάτα

  • 1 ματσάκι φυλλαράκια ρόκας κομμένα με το χέρι
  • 1 μεγάλο καρότο τριμμένο
  • ¼ ματσάκι δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
  • 100γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

Για τη γλυκόξινη σάλτσα

  • 100ml ξίδι λευκό
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο
  • 1 αγγούρι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μουλιάζετε την ψίχα του ψωμιού μέσα σε νερό για 5 λεπτά. Τη στύβετε καλά και τη βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για το μπιφτέκι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Καλύπτετε εσωτερικά με λαδόκολλα τέσσερα ατομικά τσέρκι, χωρίζετε το μίγμα του κιμά στα 4 και τα απλώνετε ομοιόμορφα μέσα στα τσέρκι με τη λαδόκολλα, έτσι ώστε να έχουν στρογγυλό σχήμα. Αλείφετε το μπιφτέκια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρει χρώμα η επιφάνειά τους.
Για να ετοιμάσετε την πράσινη σαλάτα, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε απαλά. Κρατάτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Για τη γλυκόξινη σάλτσα: Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το ξίδι και βράζετε για 5 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς, προσθέτετε το μπούκοβο, το αγγούρι, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.
Για τη συναρμολόγηση: Βγάζετε το τσέρκι από το κάθε μπιφτέκι και τυλίγετε τη λαδόκολλα προς τα έξω έτσι ώστε να φαίνεται όλη η επιφάνεια του μπιφτεκιού. Βάζετε τα μπιφτέκια στα πιάτα, δίπλα σερβίρετε την πράσινη σαλάτα, περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα και το μπιφτέκι και σερβίρετε.


olivemagazine.gr/Όλα Για Την Γυναίκα

Ετικέτες ,