Μελιτζανοκεφτέδες
Υλικά:
- 4-5 μελιτζάνες
- 1 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
- 1 αυγό
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή στο γκριλ ολόκληρες με τη φλούδα, αφού τις τρυπήσουμε με πιρούνι σε αρκετά σημεία.
- Αφαιρούμε τη σάρκα και την αφήνουμε να στραγγίσει από τα υγρά της στο σουρωτήρι για 1 ώρα περίπου.
- Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τη σάρκα της μελιτζάνας και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, το αυγό, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον μαιντανό, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
- Ζυμώνουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός.
- Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυλό με ένα κουτάλι της σούπας. Φροντίζουμε οι κουταλιές να απέχουν λίγο μεταξύ τους, για να μην κολλήσουν οι κεφτέδες μας.
- Τους ροδίζουμε και απο τις δύο πλευρές και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
<< Αρχική σελίδα