Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 120 λεπτά
Υλικά
- Χοιρινό 2 κιλά χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο (ή παντσέτα)
- Καρότα 2
- Σκόρδο 3 σκελίδες
- Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
- Τυρί καπνιστό 200-250 γρ (Μετσόβου με πάπρικα)
- Μπέικον 4 φέτες
- Πιπεριά 1 κόκκινη
- Πιπεριά 1 πράσινη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας ανοίξει το
κρέας για ρολό, στην περίπτωση που πάρουμε χοιρινό λαιμό (η παντσέτα δεν
χρειάζεται άνοιγμα). Κόβουμε σε μπαστουνάκια τις πιπεριές , τα καρότα
και το τυρί. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα βάζουμε σε
ένα μπολ με το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο
κρέας το μπέικον, τα μπαστουνάκια καρότο-πιπεριές-τυρί, τα πασπαλίζουμε
με το μείγμα μαϊντανού -σκόρδου-αλάτι-πιπέρι και το κάνουμε ρολό. Το
δένουμε με σπάγκο. Κόβουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μεγαλύτερο
από το μέγεθος του ρολού και το βρέχουμε. Το ανοίγουμε , το
αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε με αυτό σφιχτά το ρολό μας. Το τυλίγουμε
μετά μέσα σε 2 φύλλα αλουμινόχαρτου και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2
ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και το βάζουμε να
ψηθεί για 15 λεπτά γυρίζοντας το από όλες τις μεριές. Κατεβάζουμε την
θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 90 λεπτά. Το
βγάζουμε από τον φούρνο και το ξετυλίγουμε από το αλουμινόχαρτο και το
αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε πάλι στον φούρνο να ροδίσει από όλες
τις μεριές (προσοχή να μην ψηθεί πολύ γιατί θα σκληρύνει το κρέας). Το
αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
Σερβίρεται με πατάτες που έχουμε ψήσει μέσα στο ταψί, ή με τηγανιτές ή
ρύζι.
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
<< Αρχική σελίδα