Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ντιπ τυριών με μπέικον

beu-dip-tyrion-bacon

Υλικά:

  • διάφορα κρακεράκια
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο
  • 100γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/8 κ. γλυκού από μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας.
  • 4 φέτες μπέικον, σοταρισμένο και κομμένο σε κομματάκια
  • ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • επιπλέον τριμμένο μπλε τυρί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μπλε τυρί, το τυρί-κρέμα, το κρεμμύδι και την πικάντικη σάλτσα ντομάτας μέσα σε ένα μπλέντερ, και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ωραίο, ομαλό μίγμα.
  2. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ, και προσθέτουμε την μισή ποσότητα μπέικον.
  3. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ψιλοκομμένο μπέικον, μπλε τριμμένο τυρί και με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό. Συνοδεύεται τέλεια με κρακεράκια.

 BeU.com.cy

Ετικέτες ,