Ντιπ τυριών με μπέικον
Υλικά:
- διάφορα κρακεράκια
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 100γρ. μπλε τυρί θρυμματισμένο
- 100γρ. τυρί κρέμα
- 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/8 κ. γλυκού από μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας.
- 4 φέτες μπέικον, σοταρισμένο και κομμένο σε κομματάκια
- ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
- επιπλέον τριμμένο μπλε τυρί για το γαρνίρισμα
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μπλε τυρί, το τυρί-κρέμα, το κρεμμύδι και την πικάντικη σάλτσα ντομάτας μέσα σε ένα μπλέντερ, και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ωραίο, ομαλό μίγμα.
- Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ, και προσθέτουμε την μισή ποσότητα μπέικον.
- Ανακατεύουμε, καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ψιλοκομμένο μπέικον, μπλε τριμμένο τυρί και με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό. Συνοδεύεται τέλεια με κρακεράκια.
<< Αρχική σελίδα