Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 150 λεπτά
Υλικά
- Μοσχαρίσιο πόδι 1
- Κοιλιά μοσχαρίσια 1/2 κιλό
- Σκόρδο 4 σκελίδες
- Ξύδι 1 ποτήρι του κρασιού
- Αλάτι
- Καυτέρη κόκινη πιπεριά προαιρετικά
- Λεμόνι 2 μεγάλα
Οδηγίες
Πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά και το πόδι .Τα
τρίβουμε καλά καλά με τον χυμό τών λεμονιών. Στην κατσαρόλα βάζουμε τόσο
νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Ρίχνουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο και τα
βράζουμε δυόμιση ώρες στην κατσαρόλα ή μία ώρα σε χύτρα ταχύτητος. Μόλις
βράσουν τα βγάζουμε και τα ψιλοκόβουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα
μέσα στο ζουμί τους και ρίχνουμε το αλάτι . Τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο
τις τρίβουμε στον τρίφτη και τις αδειάζουμε στο ξύδι,μ έσα σε ένα
μπουκαλάκι για να ρίξουμε όσο θέλουμε στο πιάτο μας.
Ετικέτες ΑΡΧΙΚΗ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ
<< Αρχική σελίδα