Αποτρίχωση με τσιμπιδάκι
Σε ποια σημεία επιτρέπεται και σε ποια όχι
Μπορεί στους άνδρες η τριχοφυΐα στο
πρόσωπο να θεωρείται σέξι, όμως δεν ισχύει το
ίδιο για άλλες περιοχές
του σώματός τους και φυσικά ούτε για τις γυναίκες.Οι διαθέσιμες μέθοδοι αντιμετώπισης της τριχοφυΐας είναι πολλές –από το εύχρηστο τσιμπιδάκι και το ξυραφάκι μέχρι την αποτρίχωση με κερί ή τις ξανθιστικές κρέμες– και καθεμιά έχει διαφορετική διάρκεια ως προς το αποτέλεσμα.
Τι ισχύει συγκεκριμένα για το
τσιμπιδάκι; Δείτε στη συνέχεια ένα σύντομο «οδηγό» για κάθε τύπο τρίχας
στο σώμα και την προτεινόμενη μέθοδο αποτρίχωσης, που δημοσιεύει το
onmed.gr:
- Άσπρες τρίχες
Αντισταθείτε στον πειρασμό να την τραβήξετε με το τσιμπιδάκι, καθώς μπορεί να τραυματίσετε τον θύλακα της τρίχας. Καλύτερα να κόψετε την τρίχα σχετικά κοντά στη ρίζα χρησιμοποιώντας ψαλίδι κομμωτικής ή να ζητήστε από τον κομμωτή σας να το κάνει για εσάς.
- Φρύδια
Το τσιμπιδάκι δεν είναι τόσο καταστροφικό για τα φρύδια και μάλιστα η αποτρίχωση στο σημείο αυτό είναι απαραίτητη για να δώσετε το σχήμα που θέλετε. Προσέξτε όμως να μην το παρακάνετε, αφού αν αφαιρείτε επίμονα πολλές τρίχες είναι πιθανό να αποδυναμωθούν και να μην μπορέσετε να αποκτήσετε ξανά στο μέλλον πυκνά φρύδια. Μια καλή επιλογή είναι να εφαρμόζετε εναλλάξ διαφορετικές μεθόδους αποτρίχωσης, όπως τσιμπιδάκι, κλωστή και κερί.
- Μύτη, πηγούνι
Το τσιμπιδάκι δεν είναι καλή επιλογή για τρίχες που φυτρώνουν στο πηγούνι ή στη μύτη, καθώς είναι πιθανό να τραυματιστεί και να ερεθιστεί το δέρμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο να εμφανιστούν γυρισμένες τρίχες ή να μολυνθεί το σημείο. Η ηλεκτρόλυση είναι μια καλή και ασφαλής επιλογή για την αντιμετώπιση της τριχοφυΐας του προσώπου.
- Μασχάλες
Το τσιμπιδάκι είναι λιγότερο επεμβατικό σε σύγκριση με το κερί, όμως στην περιοχή της μασχάλης είναι πιο πιθανό να προκαλέσει πόνο ή να τραυματίσει το δέρμα. Το λέιζερ είναι η ιδανική λύση για τη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος.
- Γεννητικά όργανα
Απαγορεύεται να πλησιάσει το τσιμπιδάκι σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή, αφού υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ερεθισμών και λοιμώξεων. Το κερί και το λέιζερ είναι οι δύο μέθοδοι που προτείνονται, αφού δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα και προκαλούν λιγότερες επιπλοκές.
Πηγή: thestival/fe-mail.gr
<< Αρχική σελίδα