Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ρύζι με ρόδι και Αιγίνης

Υλικά

  • Ρύζι 1 ποτήρι
  • Ρόδι 1/2 καθαρισμένο
  • Φυστίκια Αιγίνης 50 γρ κομμένα στα δύο κάθετα
  • Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας κοφτές
  • Νερό 2 1/2 ποτήρια
  • Κύβος κότας 1/2
  • Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Πλένουμε το ρύζι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Σε ένα μπολ με νερό μουσκεύουμε τα φυστίκια για να βγει η φλούδα τους (όσες βγουν) μετά τα κόβουμε στην μέση κάθετα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει,προσθέτουμε το νερό,το αλάτι,το πιπέρι,τον κύβο, μόλις πάρει μια βράση βάζουμε το ρύζι και τα φυστίκια, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να τραβήξει εντελώς τα υγρά του και να μαλακώσει το ρύζι Προσθέτουμε τους σπόρους ροδιού, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας. Σερβίρεται ζεστό και το απολαμβάνουμε.
* Για να καθαρίσουμε το ρόδι, το κόβουμε στα δύο, το κρατάμε στην παλάμη από την κομμένη πλευρά και χτυπάμε από πάνω με κουτάλι να πέσουν μέσα στο μπολ οι σπόροι.

Chefoulis


Ετικέτες ,