Χριστουγιεννιάτικες συνταγές
Οι γιαγιάδες
λέγανε ότι η προετοιμασία για κάτι όμορφο ξεκινάει από την κουζίνα! Οι
μυρωδιές ξυπνάνε τις όμορφες μνήμες και μας δημιουργούν καλή διάθεση. Ας
δούμε, λοιπόν μερικές συνταγές που μας έρχονται από
πολύ παλιά για νόστιμα Χριστουγιεννιάτικα γλυκά!
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ με αμύγδαλο
Υλικά
-8 ΚΙΛΑ αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
-4 ΚΙΛΑ ΒΟΥΤΥΡΟ
-1 ΚΙΛΟ ΑΧΝΗ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ
-2 ΚΙΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
Εκτέλεση
-Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος τα αμύγδαλα
- Ψήνουμε στον φούρνο
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ-ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
Υλικά
-750 ΓΡΜ. Φαριν Απ Αλεύρι Για Κέικ
-625 ΓΡΜ. ΖΑΧΑΡΗ
-625 ΓΡΜ. ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
-19 ΑΥΓΑ
-100 ΓΡΜ. ΓΛΥΚΟΖΗ
-300 ΓΡΜ. ΜΕΛΙ
-10 ΓΡΜ. ΜΠΕΪΚΙΝ
-ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ
-½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά
- Ψήνουμε στο φούρνο
πολύ παλιά για νόστιμα Χριστουγιεννιάτικα γλυκά!
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ με αμύγδαλο
Υλικά
-8 ΚΙΛΑ αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
-4 ΚΙΛΑ ΒΟΥΤΥΡΟ
-1 ΚΙΛΟ ΑΧΝΗ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ
-2 ΚΙΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟ
Εκτέλεση
-Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος τα αμύγδαλα
- Ψήνουμε στον φούρνο
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ-ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
Υλικά
-750 ΓΡΜ. Φαριν Απ Αλεύρι Για Κέικ
-625 ΓΡΜ. ΖΑΧΑΡΗ
-625 ΓΡΜ. ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
-19 ΑΥΓΑ
-100 ΓΡΜ. ΓΛΥΚΟΖΗ
-300 ΓΡΜ. ΜΕΛΙ
-10 ΓΡΜ. ΜΠΕΪΚΙΝ
-ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
-1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ
-½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προθέτουμε σιγά -σιγά το αλεύρι κοκινισμένο- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά
- Ψήνουμε στο φούρνο
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Υλικά
-8 ΚΙΛΑ αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
-2 ΚΙΛΑ Σιμιγδάλι Ψιλό
-3 ΚΙΛΑ ΛΑΔΙ
-2 ΚΙΛΑ ΖΑΧΑΡΗ
-2 ΚΙΛΑ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
-½ ΚΙΛΑ ΚΟΝΙΑΚ
-4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ
-4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΜΜΩΝΙΑ
-2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ
-ΞΥΣΜΑ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ
Υλικά
-8 ΚΙΛΑ αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
-2 ΚΙΛΑ Σιμιγδάλι Ψιλό
-3 ΚΙΛΑ ΛΑΔΙ
-2 ΚΙΛΑ ΖΑΧΑΡΗ
-2 ΚΙΛΑ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
-½ ΚΙΛΑ ΚΟΝΙΑΚ
-4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ
-4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΜΜΩΝΙΑ
-2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΛΑ
-ΞΥΣΜΑ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη και προθέτουμε σιγά -σιγά το αλεύρι κοκινισμένο και μετά το σιμιγδάλι
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά
- Ψήνουμε στο φούρνο
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!- Χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη και προθέτουμε σιγά -σιγά το αλεύρι κοκινισμένο και μετά το σιμιγδάλι
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά
- Ψήνουμε στο φούρνο
Πηγή:www.loulismills.gr/Fytokomia.gr
<< Αρχική σελίδα