Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Καλλυντικά με το φακελάκι του τσαγιού; Γίνεται;

Καλλυντικά με το φακελάκι του τσαγιού; Γίνεται;
Και όμως γίνεται. Το ότι το τσάι έχει πολλές ευεργετικές, αντιοξειδωτικές και διουρητικές ικανότητες είναι γνωστό. Αυτό που δεν ήταν γνωστό ως τώρα, είναι ότι αφότου χρησιμοποιήσουμε το φακελάκι για να
ετοιμάσουμε το τσάι μας, μπορούμε να το κρατήσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε καλλυντικά!
Πως συνεισφέρει στην προσωπική μας φροντίδα:
1. Καταπραΰνει τα κουρασμένα μάτια: Τοποθετείστε πάνω από κλειστά μάτια ένα παγωμένο σακουλάκι τσάι για να υποχωρήσει το πρήξιμο. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστά βρεγμένα σακουλάκια σαν κομπρέσες για τον πόνο σε ερεθισμένα μάτια.
Extra Tip: Βάλτε τα σακουλάκια τσαγιού στα μάτια σας για 15 λεπτά ώστε να μειώσετε τους μαύρους κύκλους.
2. Ανακουφίζει τις πληγές από τον πόνο: Παγώστε ένα χρησιμοποιημένο σακουλάκι τσάι στον καταψύκτη. Μόλις παγώσει βάλτε το στην πληγή σας. Το κρύο σε συνδυασμό με τις θεραπευτικές ιδιότητες του τσαγιού θα βοηθήσουν την πληγή να επουλωθεί γρηγορότερα.
3. Θεραπεύει το έγκαυμα από τον ήλιο: Πετάξτε τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού σε μία μπανιέρα με αφρόλουτρο μέσα μετά από μία μεγάλη ημέρα κάτω από τον ήλιο. Οι δροσιστικές και χαλαρωτικές επιδράσεις του τσαγιού θα ανακουφίσουν το δέρμα σας.
4. Σταματά την αιμορραγία ενός μικρού τραύματος: Εάν κοπείτε ενώ τεμαχίζετε κάτι, σταματήστε το αίμα που τρέχει μουσκεύοντας με ζεστό νερό ένα σακουλάκι μαύρο τσάι και το κρατάτε στην πληγή για 30 δευτερόλεπτα. Οι τανίνες του τσαγιού θα πήξουν γρήγορα το αίμα, οπότε θα μπορείτε να το δέσετε με κάποιο επίδεσμο και να συνεχίσετε τη δουλειά σας.
5. Βάλτε ένα σαπουνισμένο σακουλάκι τσαγιού πάνω σε μία μελανιά για να τη θεραπεύσετε γρηγορότερα: Η ρήξη των τριχοειδών, τα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία στο σώμα, δημιουργούν μελανιές. Οι τανίνες θα περιορίσουν τα αιμοφόρα αγγεία και αυτά θα σταματήσουν τη ροή του αίματος που προκαλεί το μελάνιασμα.

Fytokomia.gr



Ετικέτες ,